C-Quartz werkt met verschillende coatings waaronder de C-Q FINEST reserve, de meest exclusieve en duurzaamste  van het merk. Deze coating mag dan ook enkel door een select groepje van hoog aangeschreven geautoriseerde detailers worden aangebracht.

Traditionele beschermingsmiddelen zoals wax, sealants en polymeren geven slechts een zeer tijdelijke en incomplete bescherming aan de lak. Deze vormen van bescherming kunnen simpelweg niet tegen de producten die worden gebruikt voor het reinigen/wassen van de auto. Insectenreinigers, shampoo’s en andere middelen lossen de traditionele bescherming simpelweg op.  Ook bieden zij geen enkele bescherming tegen vogeluitwerpselen, insecten inslagen, strooizout, teer, etc…

SiO2 coating, de techniek

De op Silicium Dioxide (SiO2) ofwel Silica gebaseerde coating, ook wel Ceramische Glascoating genoemd kent dat probleem niet. Quartz coatings hebben een afwijkende structuur met een totaal andere chemische samenstelling die weerstand biedt tegen al deze aanvallen van buitenaf. Silica is één van de hardste materialen ter wereld en zorgt voor een harde laag over de lak die  een extreem vuil en waterafstotend effect geeft.

De uiterst bestendige en meetbare beschermlaag (2-3 mu) wordt gevormd door sterk geconcentreerde nano deeltjes met superieure crosslinking eigenschappen die zo een extreem sterke 3D structuur vormen waardoor de coating zijn sterkte krijgt.

Kwaliteit

C-Quartz heeft zich in de afgelopen jaren sterk bewezen met zijn producten. De exclusieve C-Quartz FINEST reserve is een coating waar een zeer pure (hoge) kwaliteit Silicium Dioxide in is verwerkt. Namelijk hoe puurder de Silica, hoe helderder de coating, hoe mooier en beter het resultaat is.

UV/ZON   C-Quartz 9  |  Wax/Sealant 3
CHEMICALIEN/WASBESTENDIG   C-Quartz 10  |  Wax/Sealant 2
BESCHERMING   C-Quartz 9.5  |  Wax/Sealant 1
KRASBESTENDIGHEID   C-Quartz 7  |  Wax/Sealant 0
INSECTEN   C-Quartz 10  |  Wax/Sealant 3                              

Essence  (Primer)

Essence is de laatste politour (polijststap) in de voorbereiding alvorens men de coating kan aanbrengen. Het fungeert tevens als Primer die als dubbelhechter optreed tussen lak en coating. Die dubbelhechting kan ontstaan doormiddel van de speciale harsen die in het product verwerkt zijn.  Door het  “samensmelten” van de Primer en de coating zal er een extra laagdikte ontstaan.

Essence Plus (Top Jeweling Agent)

Essence plus is een uniek product wat de bestaande coating die naar verloop van tijd is beschadigt  kan herstellen. Coatings worden aangebracht om de lak enkele jaren lang te beschermen.  Helaas kan het altijd  gebeuren dat de coating krasjes of swirls oplopen. De enige manier om de coating te herstellen was om deze te verwijderen en een nieuwe coating aan te brengen wat erg tijdrovend en duur is.
Een Essence Plus behandeling maakt het mogelijk om de beschadigde laag te herstellen. De Essence Plus wordt machinaal verwerkt en zal de bestaande coating  voeden met een nieuwe laag Sio2 (Silica) nano partikelen en een ongelooflijke glans en Hydrofobyteit te geven.
Met dit Service menu is het oppervlak hersteld en voor zeker weer een extra jaar goed beschermd.

Reset  Intensive Car Shampoo

Reset breekt op krachtige wijze wegvervuiling af terwijl deze mild is het voor het te behandelen oppervlak. Na het wassen laat Reset zich gemakkelijk van de lak afspoelen waardoor er geen zeep residu of siliconen op het oppervlak achterblijven waardoor de beading, sheeting en vuilafstotendheid van de coating weer wordt hersteld.

Prijs 500 ml. € 15,95 / 1000 ml. € 22,95

Iron.X: Vliegroest-verwijderaar/ Velgenreiniger

Iron.X is een zeer effectief middel om autolak, velgen en ramen te reinigen. Iron.X is speciaal ontwikkeld om op een veilige wijze kleine metaaldeeltjes die zich aan de lak en andere oppervlakten hebben gehecht te verwijderen en zelfs af te breken.Iron.X is ook zeer effectief tegen andere chemische verontreiniging en remstof. Iron.X reinigt diep in de porieën van de lak maar tast de lak en coating  niet aan.

Prijs 1000 ml. € 24,95

Spotless: Waterspot (kalkvlekjes) Verwijderaar

Het is zeer lastig om de autolak te ontdoen van hardnekkige watervlekken zonder steeds te hoeven polijsten. Met CarPro Spotless is de oplossing nabij. Spotless breekt de mineralen die achter zijn gebleven door waterdruppels af zonder de hydrofobische eigenschappen van glascoatings teniet te doen. CarPro Spotless kan worden gebruikt op lak, glas, chroom, rvs, kunststof en rubber.

Prijs 500 ml. € 10,95 / 1000 ml. 15,95

Hydrofoam: Wash & Coat in één

CarPro Hydrofoam is hét revolutionaire product waarmee je de auto kunt wassen én beschermen met een Nano-tech sealant in één enkele stap. Hydrofoam is ontworpen om niet alleen de vervuiling los te weken maar de lak zal tevens voorzien worden van een super water afstotende laag die direct bij het afspoelen wordt gevormd.

Prijs 500 ml. € 19,95 / 1000 ml. € 34,95

Reload: Silica based Spray Sealant

Reload is een effectieve Spray Sealant met meer dan 5% Silica die eenvoudig is aan te brengen door deze op de lak te sprayen en vervolgens af te nemen met een Microfiber doek.

Reload geeft tot 4 maanden bescherming aan de lak met een zeer hoge glans, Reload kan worden gebruikt op elke lak maar ook op glas, rubber en plastic.

Prijs 100 ml. € 8,95 / 500 ml. € 34,95

Hydro2 Lite:  Touchless Sealant

Hydro2 lite is dé oplossing voor iedereen die op de meest eenvoudige manier een auto razendsnel kan voorzien van een goede beschermlaag. Hydro2 is allereerst een zogenaamde Touchless Sealant, het product kan eenvoudig op een nat oppervlak worden gesprayd en vervolgens worden afgespoten om zodoende een glanzend en glad oppervlak achter te laten. Ten tweede kan Hydro2 lite ook als spray sealant worden gebruikt op een droog oppervlak.
Hydro2 lite is ready to use geeft een uitstekende glans en tot 3 maanden bescherming.

Prijs 1000 ml. € 21,95

Tar.X: Teer en boomsappen verwijderaar

CarPro Tar.X. is het meest efficiënte product voor het verwijderen van hardnekkige teerspetters en boomsappen. Deze supersterke teerverwijderaar van CarPro is gebaseerd op natuurlijke producten. Tar.X blijft goed op de lak zitten zodat deze de kans krijgt om zijn werk te doen. Tar.X ruikt lekker fris en is uitstekend te gebruiken als tweede stap na het gebruik van Iron.X.

Prijs 500 ml. € 17,95 / 1000 ml. € 29,95