Klassieke auto detailing

Als liefhebbers en eigenaren van oldtimers snap ik dat het toevertrouwen van uw oldtimer een gevoelige zaak is. Uw vaak kostbare bezit is dan ook in zeer goede handen bij mij en in mijn professioneel ingerichte behandelruimte voorzien van een modern alarmsysteem inclusief camera’s voor een goede beveiliging van uw oldtimer

Naast het detailen van de moderne auto’s heb ik een zwak voor de klassieke auto. In mijn hele carrière heb ik dan ook zo’n beetje elk merk oldtimer onder mijn handen gehad waar ik  weer een prachtexemplaar van heb mogen maken.

Heel veel klassieke auto’s zijn in hun verleden al eens of meerdere keren overgespoten met modernere lakken. Met of zonder blanke lak, de oude lak volledig verwijderd of over bestaande laksystemen heen gespoten met allerlei problemen tot gevolg. Heeft de auto nog de originele lak dan is hier weer een andere aanpak voor nodig. Al met al is het “detailen” van klassieke auto’s eigenlijk een vak apart.

Daarom is het altijd van het grootste belang de auto eerst samen met u grondig  te inspecteren en daarna de mogelijkheden en wensen van u als eigenaar te bespreken.

De mogelijkheden zijn dan ook in  grote variatie bespreekbaar. Van het veilig reinigen van het motorcompartiment, wat ik uitsluitend met de hand doe met behulp van een Optima Staemer (een apparaat wat hete droge stoom genereert) die in geen enkel geval schade kan veroorzaken aan de gevoelige componenten. Tot de auto weer volledig in “concourstaat” brengen zowel exterieur als interieur.