Leder Renovatie

Bij lederen stoelen zien we vaak dat de instapwangen aan rug en zitting beschadigd raken door het vele in- en uitstappen, of door knopen en ritsen aan jas en broek. Op die plaatsen is de leerverf zo dun geworden en er uiteindelijk helemaal doorheen gesleten. Ik kan deze slijtplekken weer herstellen doormiddel van het bij of herkleuren van het leer waarbij ik gebruik maken van Italiaanse leerrenovatie-methodes om de beschadigingen zo onzichtbaar mogelijk te repareren.

De kleur van het leer zal handmatig gemaakt  worden doormiddel van het mengen van soms wel 5 basiskleuren of meer. Na de juiste kleur gemaakt te hebben ga ik de matheid aanpassen om die gelijk te krijgen met de originele matheid van het leer.

Ruwe delen worden weggeschuurd en soms zal er een kleine reparatie gedaan worden. Na het ontvetten en een goede dubbel hechter aangebracht te hebben kan de verf  laagje voor laagje worden aangebracht doormiddel van een airbruch pistool of handmatig tamponneren. (dit komt vaak voor bij stiknaden met een afwijkende kleur, er zal dan tussen de naden door “gedept”moeten worden) Tussentijds drogen en weer een volgend laagje totdat er een mooie dekking is ontstaan.

Voor het beste resultaat en sterkte kan het herkleurde deel nog afgewerkt worden met een Top-Coat. Dit is een laag wat sterkte en bescherming aan de kleur geeft zodat deze minder snel slijt.

Kosten bijkleuren:

Bijkleuren van het leder vanaf € 90,- excl. btw

Een juiste kostenbepaling kan pas gedaan worden als ik de beschadiging gezien heb of duidelijke foto’s van de beschadiging zijn gemaild.