Modesta BC-03

Het elimineren van het risico op krassen zou niet het enige doel moeten zijn bij het beschermen van autolakken. Een belangrijke oorzaak van lakbeschadiging, zoals glansverlies en dofheid is oxidatie. Dit proces kan afgeremd worden door het lakoppervlak te isoleren van de lucht. Alhoewel dit gerealiseerd kan worden met conventionele coatings en was, kunnen de oliën en vetten in zulke materialen makkelijk oxideren en alles waar ze mee in aanraking komen oxideren. Wanneer ze eenmaal ge-oxideerd zijn kunnen ze vaak de achteruitgang van de lak versnellen in plaats van deze te beschermen.
De inorganische eigenschap van de BC-03 glascoating maakt het volledig resistant tegen oxidatie en daardoor meer geschikt om lak te beschermen. De harde fysieke afsluiting voorkomt ook dat de lak in contact komt met de lucht en gedraagt zich als een krachtige antikras beschermer.

Modesta BC-03 barst niet, creëert geen luchtbelletjes, schilfert niet, scheurt niet, laat niet los en verkleurt niet bij temperaturen tot 800 C. deze nieuwe formule combineert puur vloeibaar glas en titanium dioxide voor extra glans zonder de duurzaamheid te beïnvloeden. Het bevat 0.16μm delen titanium dioxide die het licht reflecteren met bijzondere golflengtes, waardoor er een onmiddelijke heldere schitterende glans ontstaat. Titanium dioxide is gevoelig voor fotokatalyse en creëert sporen van aktieve zuurstof wanneer deze blootgesteld wordt aan uv-stralen. Dit effect helpt de coating om hechting van vuil aan de lak te voorkomen.

Duurzaamheid: 3 – 10 jaar
Laagdikte: 2-3μm (meetbare maat van de lak)

Modesta BC-04

Een nieuwe formule coating welke de beste voordelen combineert van de originele glas coatings en de hoogste nano titanum coating. Hierdoor is er een diepere glans aanwezig en eenvoudiger aan te brengen.
De inorganische eigenschap van de BC-04 glascoating maakt het volledig resistant tegen oxidatie en daardoor meer geschikt om lak te beschermen. De harde fysieke afsluiting voorkomt ook dat de lak in contact komt met de lucht en gedraagt zich als een krachtige antikras beschermer.

Modesta BC-04 barst niet, creëert geen luchtbelletjes, schilfert niet, scheurt niet, laat niet los en verkleurt niet bij temperaturen tot 900 C. deze nieuwe formule combineert puur vloeibaar glas en titanium dioxide voor extra glans zonder de duurzaamheid te beïnvloeden. Het bevat 0.16μm delen titanium dioxide die het licht reflecteren met bijzondere golflengtes, waardoor er een onmiddelijke heldere schitterende glans ontstaat. Titanium dioxide is gevoelig voor fotokatalyse en creëert sporen van aktieve zuurstof wanneer deze blootgesteld wordt aan uv-stralen. Dit effect helpt de coating om hechting van vuil aan de lak te voorkomen.

Duurzaamheid: 3 – 10 jaar
Laagdikte: 2-3μm (meetbare maat van de lak)

Modesta BC-05

Modesta BC-05 is een unieke glascoating die gebaseerd is op een driedimensionale moleculaire omlijsting. Het vormt een hoog-duurzame harde glaslaag op de autolak.

BC-05 produceert een diepe glans en helpt het beschermen van de lak tegen allerlei soorten beschadiging, krassen, oxidatie, vocht, watervlekken, zouten, zuren en zelfs permanente inkt en verf. De krachtige waterafstotende eigenschappen bevorderen ook de zelfreinigende effecten.
Wanneer BC-05 als een enkelvoudige coating gebruikt wordt dan produceert het een unieke schittering die we de ‘candy-like’ schittering noemen. Wanneer BC-05 gecombineerd wordt met de P-01A onderlaag dan wordt dit effect vergroot omdat de lagen van beide producten gecombineerd worden tot een enkele laag. De coating vermindert ook de luchtweerstand met 5 km/u in vergelijking met reguliere lak met snelheden van meer dan 60km/u (rem-coefficient : -0.02). Het kan toegepast worden op zelfs de meest geavanceerde en geraffineerde lakken, zoals de Nissan Scratch Shield, de zelfherstellende lak van Lexus en de ceramische lak van Mercedes.

Duurzaamheid: 3 – 10 jaar
Laagdikte: 3-5μm (meetbare maat van de lak)

Modesta BC-06

Modesta BC-06 is een hittebestendige, harde glascoating voor velgen en carrosserie. De meest prominente eigenschappen van de Modesta BC-06 glascoating zijn de vlekkenresistentie en het schoonmaakgemak. Deze dunne silicalaag, gemaakt van perhydropolysilazane, beschermt de carrosserie en de wielen van stof in regendruppels die kunnen doordringen in zachte lak of andere met lak bewerkte oppervlaktes die slechts met grote moeite verwijderd kan worden.

Dankzij de BC-06 bescherming is wassen minder vaak nodig. BC-06 ondergaat een chemische reactie wanneer het in aanraking komt met een lakoppervlakte en creëert daarmee een glascoating. Het heeft een sterke moleculaire structuur die een solide, langdurige laag creëert. Modesta BC-06 is hittebestendig tot 1300 C – genoeg om de wielen te beschermen tegen o.a. gloeiendhete remstof.

PD Private label Coating

De PD-technologie. De kern van de uitzonderlijke eigenschappen liggen in de unieke combinatie van voordelen van organische en anorganische componenten. Tijdens de applicatie smelten beide molecuulstructuren samen in een onafscheidelijke laag. De supergevoelige, hydrofobische moleculen van de toplaag, maken gebruik van de voordelen van de basis laag door gecombineerd te worden met de hardheid en weerstand hiervan. Hierdoor wordt een super glad oppervlak gecreëerd. Het verschil in lichtbrekingsindex van beide lagen creëert adembenemende reflecties, terwijl tegelijkertijd niet eerder vertoonde verzadiging van de kleurtoon van het voertuig gecreëerd wordt.

Duurzaam & veilig
PD-coating bevat geen ingrediënten die gevaarlijk zijn voor het milieu. Het bevat geen vluchtige organische stoffen noch agressieve industriële oplosmiddelen en is niet brandbaar.  Als het enige product in zijn soort op de markt is het van het begin af aan ontworpen als duurzaam en ongevaarlijk.

Onderhoudsvoorschriften
De toplaag van de PD private label coating verlangt jaarlijks onderhoud en vernieuwing om de beste prestaties te verzekeren over een looptijd van meerdere jaren. Het opnieuw aanbrengen van de toplaag mag alleen door een professioneel oplgeleide Modesta dealer gedaan worden.

Duurzaamheid: 3 – 10 jaar

P-01A

Modesta P-01A is een onderlaag voor Modesta’s glascoating die ook gebruikt kan worden als een eindpolitoer. Het tweelagen dikke membraam werkt samen met de glascoating om zo een diepe schittering, glans en reflecties van de lak te creëren. Glascoatings kunnen moeilijk in dikke lagen aan te brengen zijn op autolak. P-01A maakt dit gemakkelijker. Het gedraagt zich ook als een dubbelhechter en het bevordert de hechting aan de lak zelf, waardoor de duurzaamheid en bescherming verlengt wordt. Modesta P-01A is een speciale hars gelijk aan een van de componenten van autolak, die een dikke laag van tot aan 10μm vormt. Het kan kleine oneffenheden vullen en verbergen van de bovenlaag zonder gebruik van schuurmiddelen. Het kan toegepast worden om een perfect eindresultaat te bereiken zonder de noodzaak van polijsten tijdens het prepareren.

M2 Blast

Deze quickdetailer onderhoudsspray is handig als een tijdelijke bescherming totdat de glascoating compleet uitgehard is. M2 Blast kan ook gebruikt worden voor het onderhouden van Modesta’s glascoatings. M2 Blast helpt het waterafstotende effect welke vermindert na verloop van tijd te herstellen.

M3 Fire

Als u last heeft van zeer hard water of er is water opgedroogd op uw auto dan kan dit kleine witte vlekjes achterlaten. Dit is heel vervelend en hoort ook niet op de auto. Met deze kalk verwijderaar verwijderd u deze aanslag simpel en snel zonder residu of vettige strepen.

M4 Smoke

Met deze speciale natte applicatie spray brengt u bij iedere wasbeurt een extra conditioner aan over uw coating. Het maakt het drogen van de auto snel en makkelijker. U zult versteld staan van de hoge waterafstotende werking van de conditioner.

M5 Flame

Zeer geconcentreerde formule om vervuiling zoals boomsappen, teer, vliegroest, kalk en nog vele andere vervuiling te verwijderen, van zowel gecoate- als niet-gecoate oppervlakten. Snel en makkelijk te gebruiken zonder strepen en vettige residu achter te laten.