Polijsten & lakcorrectie

Het is een bekend en jammer genoeg treurig gegeven in het straatbeeld: auto’s, met name de donkere auto’s, waarop lelijke polijstbanen (hologrammen) zichtbaar worden zodra de zon erop staat. Veroorzaakt door het onvakkundig gebruik van een polijst machine en daarmee vaak meer schade toebrengen dan herstellen.

Het verwijderen van zware lakdefecten en diepe krassen is één van mijn specialiteiten. Om tot een perfect eindresultaat te komen polijst ik altijd in meerdere stappen om de lak volledig te herstellen en de hoogst haalbare glans terug te krijgen zonder hologrammen na te laten!

Als bijvoorbeeld een fietser tegen uw auto heeft gezeten en de lak daardoor een diepe kras heeft opgelopen wordt er al snel naar het schadeherstel bedrijf gereden. Die zal altijd zeggen dat het deel gespoten dient te worden en uitspuiten op het deel ernaast tegen kleurverschil. Kosten minimaal € 700,- excl BTW of zelfs meer!  Gevolg is vaak de no-cleam omhoog of uit eigen zak betalen. Toch nog kleurverschil. Auto twee dagen kwijt en geen originelen lak meer. Kortom schade op de wagen….

NIET doen en altijd EERST lang mij komen om de kras te laten beoordelen! Ik krijg, als één van de weinigen dit soort krassen vaak uit de lak gepolijst met mijn technieken en vaardigheden. Het scheelt veel geld en tijd. Daarnaast hoeft de lak niet overgespoten te worden en blijft deze dus in zijn originele staat.